De Kracht van Kwetsbaarheid

Ga Mental Coach

Inmiddels is het een paar weken geleden, dat ik ‘officieel’ naar buiten ben getreden als Mental Coach. Ik zei vorige week nog tegen mijn man: “Bizar eigenlijk, hoe gespannen iemand van te voren over zoiets kan zijn.” De eerste stappen voor mijn praktijk, gericht op zichtbaarheid, zijn gezet. Maar daarmee ben ik er nog niet en heb ik nog geen goed gevulde agenda. De vraag die dan op komt is: Wat ga je dan doen als startende ondernemer? Wat kun je nog meer doen om jezelf in beeld te brengen. Het antwoord dat bij mij op kwam is, een blog gaan schrijven en meer met Facebook gaan doen. Als je iedereen moet geloven, is dat DE manier die tegenwoordig leidt tot een succesvolle onderneming. En omdat ik als coach wil slagen, ga ik de uitdaging aan.

Mijn uitdaging

Ik heb geleerd dat GROEI de sleutel is tot geluk, levenskracht en succes. Maar als bloggen en Facebook hieraan een positieve bijdrage kunnen leveren, why not? Het is het proberen waard. Ook al weet ik niet of dit wel mijn ding is. Als blijkt dat het niks is voor me, kan ik er ieder moment mee stoppen (zo simpel is het). Je kunt alleen iets veranderen als je hier zelf iets voor wilt doen. Zo is dat met alles in het leven. Dit begint met eigen verantwoordelijkheid nemen en je open te stellen voor iets nieuws. Als mental coach wil ik mensen stimuleren en motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dat doe ik dus ook zelf in mijn leven, om dat te bereiken wat ik zelf graag wil. Daarom ga ik dit nieuwe avontuur aan en deel ik mijn verhaal in dit blog.

Al vind ik het eng, ik ga het gewoon doen. Ik weet als 44-jarige, enigszins toch wel digibeet, totaal niet hoe je dat doet, maar ach dat komt uiteindelijk wel goed. Zo nodig, kan ik wel iemand vragen me te helpen. Mijn vaardigheden op het gebied van social media zijn tot op heden beperkt gebleven tot een keer een berichtje plaatsen en wat liken. Maar daar ga ik proberen verandering in te brengen. Want voor zichtbaarheid is het natuurlijk een geweldig medium dat ik kan inzetten voor mijn onderneming. Dus maar met de billen bloot en met deze blog op Facebook en website. Ach, met mijn hoofd in de regionale bladen heb ik ook overleefd, dus dit zal ook wel goed komen. Mijn angst maar onder ogen zien en gewoon doen. En maar afwachten hoe erop gereageerd gaat worden.

Daag jezelf ook uit!

Ik zou je willen uitdagen deze week een ding te gaan doen dat buiten jouw comfortzone ligt. Laat aan twee personen uit je omgeving weten wat je gaat doen om ervoor te zorgen dat je het ook echt gaat doen. Je zult erachter komen hoe goed het voelt en wat een energie het je geeft als je het ook daadwerkelijk hebt gedaan. Ik zou het leuk vind als je je ervaringen met me deelt. Je kunt dit doen per mail, via het contactformulier op mijn website of door een reactie te plaatsen onder dit blog. Voor vragen of het maken van een afspraak zie mijn contactgegevens hieronder.

Ik heb in ieder geval weer een enorme boost van deze actie gekregen. Het smaakt naar meer. Weer eens duidelijk dat het echt opgaat. De kracht van kwetsbaarheid is ongekend. Ik ben van mening dat als je iets wilt in je leven, je er dan ook gewoon ECHT voor moet gaan. Ook als je hiervoor dingen moet doen die je eng vindt of lastig voor je zijn. Je zult er niet van dood gaan, maar als mens alleen maar van groeien en voelen dat je leeft. GROEI en ZELFKENNIS zijn de sleutel tot GELUK.

Annet de Groot
GA Mental Coach
06-23480372
info@ga-mentalcoach.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s