Wie zit er aan het stuur?

“Opzij, opzij, opzij,
maak plaats, maak plaats, maak plaats,
Ik heb ongelofelijke haast.
Opzij, opzij, opzij,
want ik ben haast te laat,
Ik heb maar een paar minuten tijd.

Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en
weer doorgaan.
Ik kan nu niet blijven, ik kan nu niet langer blijven
staan.

………………”

Uit: OPZIJ, OPZIJ, OPZIJ (Herman van Veen)

 

Dit liedje is (hoewel van 1979) nog steeds erg actueel, als je het mij vraagt. Die Herman van Veen zag het toen al en is het alleen maar erger geworden. Tegenwoordig kun je er niet meer omheen, iedereen heeft het druk, druk, druk.
Met alle gevolgen van dien. Het aantal mensen met oververmoeidheidsklachten, overspannenheid/ depressie, burn-out en tal van andere klachten neemt nog steeds toe. Geen overbodige luxe om hier wat aandacht aan te besteden.

Gedragsverandering begint met bewustwording. Ik vond daarvoor dit lied wel toepasselijk. Op youtube vind je het zo, als je het wilt luisteren (heb je meteen een momentje van rust voor jezelf). Hoewel ietwat oubollig misschien, zeker de moeite waard.

Hoe is dat voor jou, herken jij dit? Zit jij ook volop in de ratrace van al dat MOETEN? En ben je er eigenlijk wel klaar mee om zo geleefd te worden. Zou je ook graag weer aan het stuur van je eigen leven staan. En weer vol energie kunnen genieten van wie je bent en alles wat je doet.

wieziteraanhetstuur

Stel dan niet langer uit, maar begin er meteen mee. Met een paar kleine veranderingen kun je al een begin maken. Ga maar eens bij jezelf na van wie je MOET. Is dat omdat je dat zelf vindt of omdat je dat zo geleerd hebt? Kijk eens wat voor inzicht het je geeft en of je iets kunt laten. Al een hele simpele onderbreking van je vaste beweging. Daar begint het mee.

Heb je het zelf al vaker voorgenomen, maar lukt het je niet. Zoek dan hulp van iemand die bij je past. Voor mij moest het tot een tweede burn-out komen, tot ik besloot het roer echt om te gooien. Ik geloof niet dat jij het zo ver wilt laten komen. Weet je niet waar te beginnen, maak het niet moeilijker en begin gewoon ergens.

Ik geef je een beeld van wat je bij mij kunt verwachten. Ik help je met het krijgen van inzicht in waarom je doet wat je doet, wat je belemmert en pak dit op een eenvoudige manier met je aan. De combinatie van coaching met concrete tips en tools die je direct kunt toepassen en daarna ook zelf kunt blijven gebruiken, maakt dat je snel weer op eigen benen verder kunt. Géén lang en kostbaar traject nodig. Ik hanteer geen wachtlijst en je hebt zelf de regie over het aantal afspraken. Op mijn website vind je meer informatie, maar je mag me ook gerust bellen.

Dus als je iemand bent die gaat voor een oplossingsgerichte, effectieve en duurzame aanpak dan hoef je niet verder te zoeken. Maar dat is volledig aan jou.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s