Leven vanuit vertrouwen

Ontdekken door ervaren

Het afgelopen jaar is weer een jaar van enorme persoonlijke groei. Door opleiding, ervaringen en vooral ook heel veel tegenslag heb ik weer ongekend veel over mezelf geleerd. Hierdoor kan en durf ik steeds meer van mijn eigenheid te laten zien. Na een moeizame tijd, waarin ik de ene nee na de ander kreeg, mijn klantenbestand een dieptepunt bereikte, merkte ik dat ik mijn drive/enthousiasme behoorlijk kwijt was geraakt tegen de tijd dat de zomervakantie aanbrak.

Op een gegeven moment werd me duidelijk dat ik probeerde mijn onderneming op wilskracht te bouwen. Mijn oude patroon, vanuit denken en doen mijn onderneming vorm te geven. Maar dat was juist helemaal niet waarom ik aan mijn onderneming was begonnen. Ik wil ondernemen vanuit mijn hart. Ik besloot het allemaal maar eens even te laten. Want, had al zoveel geprobeerd, zonder dat het me echt veel bracht. Natuurlijk was ik er wel voor mijn klanten en de opdrachten die ik had, maar ik besloot te stoppen met dingen te willen verzinnen, nog maar meer methoden van anderen te onderzoeken en daar naar te acteren.

Ik koos om bewust te luisteren naar mijn gevoel en weer eens wat meer pas op de plaats te maken. Super lastig, want dit besluit bracht gigantisch veel contrast aan het licht. IK wil een serieuze bedrijf bouwen, dan moet er wel iets gedaan worden. Mijn vuur was aardig getemperd.

Transformatie

Toen ben ik begonnen met allerlei nieuwe dingen, die vanuit alles wat ik in mijn leven ken toch wel erg ver van mijn bed waren, waaronder mediteren. Dit heeft mij ongekend veel gebracht. Door meer bewust momenten van stilte voor mezelf te nemen heb ik weer vol het contact met mijn gevoel gevonden. Hierdoor leef ik niet meer uit mijn hoofd en angst, maar iedere dag weer meer uit vertrouwen en mijn intuïtie. Er is iets wezenlijks veranderd, er komt nu van alles spontaan op mijn pad. Ik ervaar steeds meer rust en moeiteloosheid. Natuurlijk zij er ook nog volop momenten dat dit niet zo is. Inmiddels ben ik zover dat ik dit ook kan accepteren.

Het afgelopen jaar heb ik vooral veel onbewuste bagage opgeruimd die me nog in de weg stond bij mijn rol als ondernemer door alles wat er aan weerstand voorbij kwam aan te gaan. Het heeft me het vertrouwen in mezelf weer teruggegeven.zelfacceptatie2

Eigenwijze

Wellicht al wel bekend dat ik niet hou van hokjes en voorgeschreven vormen, gewoon omdat ik hecht aan mijn eigenheid. Daarom vanaf nu gewoon uitga van wat zich aandient en daarmee aan de slag ga. Klinkt wat wazig en niet echt serieus voor sommigen, maar dit is helemaal waar het mij om begonnen is. En begrijp me niet verkeerd, ik ga niet maar zitten wachten, maar stop met dingen van mezelf verlangen die nog niet zover zijn. Leven zonder stress en mijn hart volgen, met daarbij alles wat daaruit voorkomt. Vol vertrouwen dat daar mooie dingen uitkomen, voor mezelf en anderen. Ook een succesvol bedrijf waarmee ik echt een positief verschil kan maken in het leven van anderen.

Trouw aan mezelf

Lang geworsteld met het kiezen van een niche, omdat dat zo belangrijk is in onze maatschappij. Dit  past als ik luister naar mijn gevoel gewoon niet bij mij. Ik wil MENSEN helpen die vastlopen en belemmerd worden door angsten/onzekerheden en dat maakt niet uit in welke context. Dat is helemaal niet belangrijk. Dus laat ik gewoon komen wat komt en kies ik bewust uit de dingen die op mijn pad komen en waarmee ik met mijn ervaring, vaardigheden en kennis iemand vooruit kan helpen.

Nu is dat diabetes. De laatste weken komt er dagelijks wel iets voorbij wat een link heeft met diabetes, voeding en zelfzorg. Zelf ben ik de laatste weken ook weer volop bezig met het verbeteren van mijn diabetesregulatie. Want ondanks dat ik al diverse malen mijn complete eetpatroon heb aangepast, ik 3 keer per week sport en mentaal goed in balans ben, zijn mijn waarden slecht in te stellen. Ook hierbij is het net als bij al het andere in het leven, een zoektocht hoe ik het maximale er voor mezelf uit kan halen en leren accepteren wat is. En van daaruit zie ik het wel. Ik kies ervoor om me niet te beperken tot een specifieke doelgroep.

Ik werk vanuit mijn gevoel en intuïtie. Het geeft me ongekende vrijheid en plezier als ik denk aan alles wat er nog aan groei en ervaringen in het verschiet ligt. Ik geniet van dit avontuur en doe alleen nog de dingen die ik leuk vind. Ik deal met de dingen die ik onderweg tegenkom, omdat die me helpen mezelf nog beter te leren kennen en bewust keuzes te maken die aansluiten bij wie ik wil zijn. Ik ben er van overtuigd dat daar alleen maar mooie dingen uit voort kunnen komen.

Jezelf laten zien

Al lang geleden dat ik een blog heb geschreven, maar voelde nu sterk de behoefte om dit proces te delen. Om te laten zien wat ik in rol van ondernemer aan uitdagingen en angsten tegenkom. Hiermee wil ik bijdragen aan een stuk bewustwording voor anderen, het leven geeft ons ups en downs.

Dit alles heeft gemaakt dat ik heb geleerd dankbaar te zijn met alles wat er nu is in mijn leven. En dat pijnen, frustratie en stagnatie leermomenten zijn die niet fijn zijn, maar wel ontzettend kostbaar omdat je hiermee jezelf steeds verder leert kennen. Ik durf wel zeggen dat ik me nu al een ongekend RIJK mens voel, terwijl ik nog lang niet ben waar ik zijn wil. Gewoon omdat ik me vrij en gelukkig voel  nu echt de dingen te doen die voor mij belangrijk zijn. Ik kan het iedereen aanbevelen en geniet van de bijdrage die ik aan het leven van anderen mag geven.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s