Over mij

Annet (1973), Coach, trainer, energetisch therapeut

Gehuwd, moeder van twee pubers. Hardlopen, wandelen, natuur, levensgenieter, opgegroeid op het platteland

img_9239

Na 22 jaar verschillende functies in zowel het bedrijfsleven als bij diverse overheidsinstanties bekleed te hebben, moest het roer om. Ik voelde me gevangen in mijn eigen leven en was niet gelukkig.

‘Ik voelde me gevangen in mijn eigen leven en was niet gelukkig.’

Het was genoeg, het kon niet langer zo. Ik was altijd ziek, moe, gespannen, prikkelbaar, emotioneel en had veel fysieke klachten. Na mijn eerste burn-out wilde ik de dingen echt anders gaan doen. Alleen wist ik niet goed hoe.

Met hulp van psychologen, alternatieve therapieën en geneeswijzen kon ik tijdelijk door, maar dat was nog niet voldoende. Ik wilde graag echt breken met patronen. Wat ik ook deed, uiteindelijk verviel ik grotendeels weer in mijn oude patronen. Mijn tweede burn out, in 2014, was aanleiding om te stoppen met werken en voor mijzelf te kiezen. Ik nam een sabbatical dat in het teken stond van zoeken naar mezelf en mijn passie, om op basis daarvan mijn leven en loopbaan opnieuw vorm te gaan geven.

‘Ik wist wat ik niet meer wilde, maar niet wat ik wél wilde.’

Heel mijn leven stond in het teken van zorgen en er zijn voor anderen. Het werd echt tijd dat ik beter voor mezelf ging zorgen. Ik wist wat ik niet meer wilde, maar niet wat ik wél wilde. Het enige wat duidelijk was voor mij, dat ik mensen wil helpen. Na een loopbaanonderzoek, startte ik met de HBO-opleiding Maatschappelijk Werker. Tijdens mijn stage, waarbij ik werkte met jongvolwassenen met een beperking, heb ik geleerd dat mijn kracht ligt in het motiveren en begeleiden van anderen om het beste uit zichzelf te halen.

Dit en mijn eigen ervaringen met coaches hebben mij geïnspireerd om de opleiding tot Mental Coach bij Sonnevelt Opleidingen te gaan doen. Deze opleiding heb ik in 2016 met succes afgerond. Als coach had ik toch regelmatig het gevoel dat ik nog onvoldoende kon bieden. Ik ging op zoek naar een tool waarmee ik mensen kan helpen snel weer beter in hun vel te zitten, zodat ze weer zelf verder kunnen. Ik vond de MatriXmethode.

In september 2017 werd ik gecertificeerd Matrixcoach. Met deze methode kan ik mensen helpen zelf SNEL hun eigen mentale problemen OP TE LOSSEN, ZONDER dat ze hun VERHAAL hoeven te vertellen. Hiermee onderscheid ik me van andere coaches. Ik kan deze methode als enige interventie inzetten, maar ook als onderdeel in een begeleidingsproces. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten hier hun eigen keuze in kunnen maken, want ieder mens ontwikkelt zich op zijn eigen wijze en tempo.

‘Ik heb zelf ervaren wat een coach voor iemand kan betekenen. Ik wil dat ook voor anderen zijn.

Ik geloof in het eigen probleemoplossend vermogen van ieder mens. Mijn proces de afgelopen jaren heeft mij geleerd dat we tot veel meer in staat zijn, dan dat we zelf denken. De kracht van de mind is daarbij ongekend groot. Maar je bent meer als mens en daarom is het, om dingen op te kunnen lossen, nodig naar de mens als geheel te kijken. Om werkelijk weer van je volledige potentie te kunnen gebruikmaken is balans nodig. Een goede balans tussen lichaam en geest, omdat deze je basis vormen en van hieruit alles ontstaat.

Mijn missie is zo veel mogelijk mensen WEER ZO SNEL MOGELIJK OP EIGEN KRACHT/BENEN in het leven te zetten. Ik geloof in eigen verantwoordelijkheid en autonomie. Ieder mens is uniek en kiest datgene wat bij hem of haar past. Dit is voorwaarde voor succes. Eigen keuze, eigen regie.

Het afgelopen jaar heb ik als coach/trainer al veel mensen bij dit proces mogen helpen. Ook ik blijf in ontwikkeling en kwam de cursus Lijfkracht herstel tegen. Een mooie aanvulling voor mij om mensen nu vanuit een fysieke benadering weer terug in hun kracht te helpen.
Bij alles wat ik doe, ga ik uit van mensen ECHT HELPEN ZONDER FRATSEN EN VANUIT EENVOUD, met beiden benen op de grond. Ook al ben ik best in voor fratsen op zijn tijd, ik hou niet van zweverig gedoe en onzin die tot niets leidt.

Begin 2018 ben ik geslaagd voor de cursus LIJFKRACHT HERSTEL en dus mag ik me ook Energetisch Therapeut noemen. Super blij met weer meer kennis en vaardigheden, die ik kan inzetten om mensen te helpen. Meer informatie over deze natuurlijke en effectieve energetische geneeskunst vind je verderop.

“Ik geloof in ECHT helpen zonder fratsen en vanuit eenvoud”

© GA Mental Coach – Annet de Groot