Mental Coaching

Waarom Mental Coaching?

Uit eigen ervaring weet ik dat je niet alles zelf kunt in je leven. Het is goed om dan hulp te krijgen van een coach die werkt vanuit jouw behoeften en mogelijkheden. Die goed naar je luistert, duidelijk is, met je meedenkt, er voor je is, je stimuleert, eerlijk is en durft te confronteren op een respectvolle manier in een veilige omgeving. Allemaal zodat jij weer vol zelfvertrouwen en op eigen kracht verder kunt. Zo’n coach wil ik ook voor jou en anderen zijn.

Op deze manier wil ik het verschil maken, dat zie ik als mijn missie. Als mental coach wil ik mensen leren zelf de regie terug te pakken in hun leven. Zodat ze zich beter en sterker voelen en bewuster keuzes kunnen maken. Mensen in beweging brengen te leven vanuit hun gevoel, ze te stimuleren beter voor zichzelf te zorgen en het beste uit zichzelf te halen, zodat ze het leven leven wat ze zelf willen.

Mijn passie is om jou je authenticiteit terug te laten vinden, waardoor je vanuit JOUW eigen kracht kunt doen waar jij gelukkig van wordt.

Wat is Mental Coaching

Mental coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die erop gericht is het beste in iemand naar boven te halen. Mensen motiveren, doelgerichter maken en helpen weer eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven. Gedragsverandering door bewustwording en mensen in beweging brengen, in de richting van een evenwichtiger leven.

In een drukke veeleisende maatschappij is er steeds meer stress, werkdruk en onzekerheid. Daarom is het belangrijk dat mensen zich staande kunnen houden. Het begint allemaal bij beter voor jezelf zorgen. Als mental coach wil ik mensen hierbij helpen. Ik vind het belangrijk dat je weer snel op eigen kracht verder kunt.

Wat doet een Mental Coach

Een mental coach helpt mensen hun innerlijke motivatie te vinden en gedragspatronen te veranderen, waardoor ze gelukkiger en vitaler in het leven staan. Een andere mindset zorgt ervoor dat mensen hun gedrag echt kunnen veranderen. Een mental coach ondersteunt bij dit proces. Jouw waarden en overtuigingen zijn hierbij het vertrekpunt.

Door jezelf beter te leren kennen leer je je eigen talenten effectiever in te zetten. Dit zorgt voor meer veerkracht en maakt dat je in andere situaties het ook zelf kunt oplossen.

Wat kun je verwachten?

1. Inzicht. Samen gaan we onderzoeken wat je behoeften, overtuigingen en belemmeringen zijn. Wat maakt dat je doet wat je doet?

2. We gaan op zoek naar jouw eigen oplossingen/kwaliteiten/mogelijkheden. Je hebt de antwoorden bewust of onbewust al in je. Mijn taak is je te helpen inzien waar deze antwoorden voor jou als mens liggen of je te helpen herinneren wat je mogelijk vergeten bent.

3. Ik begeleid je bij het aanleren van nieuw gedrag. Je gaat leren door te doen, op basis van wederzijds vertrouwen in een veilige omgeving. Zelf ben je verantwoordelijk voor je eigen proces. Ik help je hierbij, door met je mee te denken, er voor je te zijn en overzicht en duidelijkheid te geven. Op een no nonsense manier.

We gaan actief aan de slag met datgene waarin jij jezelf wilt ontwikkelen of met datgene wat jou belemmert om je te ontwikkelen.

Als mental coach wilde ik ook mijn klanten direct van hun stress kunnen verlichten. Dit bracht mij bij de MatriXmethode. Sinds september 2017 werk ik met deze methode en kan ik mensen ondersteunen SNEL hun eigen mentale problemen OP TE LOSSEN. Deze methodiek kan als enige interventie wordt ingezet, maar ook als onderdeel in een begeleidingsproces. Ik vind het belangrijk deze keuze te geven, omdat ieder mens zelf weet wat het beste is om te doen.

Meer informatie over deze methode kun je verderop lezen.

 

 

© GA Mental Coach – Annet de Groot